Tot ce trebuie sa stii despre montare maner usa interior

0
2310
montare maner usa interior
Magazin usi interior
usi de interior, usi exterior magazin online

Montarea usilor de interior impreuna cu componentele feroneriei va poate da batai de cap, daca optati pentru manipularea acestora in mod individual. In articolul de astazi, v-am pregatit un mini ghid despre cum puteti monta manerele pe usile de interior fara ajutorul unui expert.

Inainte de a incepe procesul de montare a manerului, asigurati-va ca aveti urmatoarele elemente: bormasina, ciocan, manerele + rozetele, suruburile aferente feroneriei – ce sunt incluse in cutie.

Montarea manerelor pe o usa de interior poate parea o activitate de durata si relativ complicata pentru necunoscatori. Cert este ca, puteti instala componentele feroneriei individual. Totusi, va recomandam sa lasati acest detaliu pe mainile expertilor, in momentul in care acestia instaleaza usile de interior.

Montare maner usa interior: Pas 1

Pentru inceput, asigurati-va ca broasca este instalata in conformitate cu dimensiunile gaurii din usa. Pentru exemplificare, vom lua in considerare instalarea manerelor pe rozeta.

Sa presupunem ca aveti deja foaia de usa frezata corespunzator broastei. Astfel, luati un maner si pozitionati-l pe foaia de usa. Cu ajutorul unui ciocan si surub, marcati locul optim pentru introducerea suruburilor, atat in partea dreapta a rozetei de la maner, cat si in partea stanga a acesteia.

Repetati procesul pentru cealalta parte a foii de usa.

Montare maner usa interior: Pas 2

Cu ajutorul unei bormasine, frezati gaurile necesare pentru introducerea suruburilor pe ambele parti ale foii de usa.

Montare maner usa interior: Pas 3

Manerele pe rozete se fixeaza pe foaia de usa cu ajutorul suruburilor. Pentru aceasta, rozeta manerului dispune de un numar de orificii. Introduceti initial cele doua suruburi mari in partea din stanga si dreapta a rozetei manerului, dupa care introduceti manerul in foaia de usa.

Tija este una singura, anexata de unul dintre manere. Astfel, introducerea celui de-al doilea maner, presupune doar fixarea in pozitia optima cu tija de metal deja existenta. Introduceti cel de-al doilea maner si pregatiti rozeta manerului pentru insurubarea definitiva.

Montare maner usa interior: Pas 4

Cu ajutorul bormasinei, luati restul suruburilor si introduceti-le in rozeta manerului, in spatiile special frezate. Ulterior, infiletati capacul decorativ.

Repetati pasul pentru celalalt maner. Cand sunteti sigur ca manerele sunt fixate corespunzator, insurubati surubul dedicat instalarii sub unul dintre manere – acesta va fi gasit in cutie, daca e cazul.

Montare maner usa interior: Pas 5

Continuati cu rozetele. Fie ca ati optat pentru broasca de tip cheie sau broasca de tip cilindru, pasii sunt similari.

Rozeta este formata din doua elemente: placa inferioara si capacul decorativ. Cel din urma se va infileta ultimul. Pozitionati placa inferioara pe foaia de usa, iar cu ajutorul unui ciocan si un surub marcati spatiul de pe usa pentru frezare.

Rozeta de cheie DP-S-06-CR crom lucios

Luati bormasina si frezati foaia de usa corespunzator marcajelor facute anterior. Repetati pasul si pentru cealalta rozeta.

Montare maner usa interior: Pas 6

Pozitionati rozetele conform frezarii anterioare si introduceti suruburile gasite in cutie cu ajutorul unei bormasine.

Odata ce rozetele au fost insurubate, se vor infileta capacele decorative.

Acestia sunt pasii dupa care va puteti ghida in procesul de montare a manerelor la usile de interior. Recomandam sa optati pentru montare individuala doar in cazuri de exceptie. De altfel, este mai sigur daca solicitati ajutorul unui expert.

Daca sunteti in cautare de usi de interior, Grand Secret are un portofoliu vast de produse. Comandati online sau direct in showroom-ul din Bucuresti, Sector 6, Strada Valea Cascadelor, nr. 21 produsele dorite, iar de restul se vor ocupa specialistii. Compania asigura transport si montare.

Pentru mai multe detalii, nu ezitati sa ne contactati!

usi de interior, usi exterior magazin online

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here