Psihologia culorilor – Semnificatia culorilor pentru usile de interior

0
2618
Despre UsiUsiUsi de interior Psihologia culorilor – Semnificatia culorilor pentru usile de interior
Despre UsiUsiUsi de interior Psihologia culorilor – Semnificatia culorilor pentru usile de interior
Magazin usi interior
usi de interior, usi exterior magazin online

Culorile joaca un rol important in starea de spirit pe care o ai acasa. Usile de interior sunt printre elementele esentiale intr-o amenjare interioara. Combinate intr-un mod personalizat, acestea pot crea o ambianta confortabila personalitatii tale.

Usile de interior suporta peste 100 de cicluri de deschidere-inchidere per zi (calculate pentru o familie formata din cel putin trei membri). Acestea fac legatura dintre spatiile locuintei tale fiind printre cele mai impactante piese de design.

Alegerea culorii usilor de interior poate fi uneori o dilema. In functie de rezultatul dorit, exista numeroase optiuni din care poti alege. Pentru a-ti simplifica decizia, ti-am pregatit un ghid coloristic despre psihologia culorilor.

Culori neutre – versatile pentru piesele de design

Maro – reprezinta o culoare neutra, care poate crea un spatiu confortabil, deoarece aceasta este asociata cu lemnul, produsele organice si stabilitatea. Cu toate acestea, ai grija sa nu exagerezi cu atribuirea excesiva in interior, deoarece zonele monocromatice pot dezechilibra simturile sau crea o stare de somnolenta. Daca nu preferi aceasta culoare, incearca sa adaugi cateva accente mai stralucitoare in camera.

Usile de interior realizate in culoarea nuc inchis/castan/lemn rosu sunt printre cele mai cautate produse din aceasta categorie a mobilei. Daca alegi una dintre nuantele de mai sus pentru mobilierul tau, incearca sa incluzi piese de decor albe sau crem, pentru a crea un echilibru vizual. Opteaza pentru o paleta din 3-4 culori pentru locuinta atunci cand alegi usile de interior de culoare maro.

Albul – reprezinta puritate, bunatate si curatenie. Introdus in design, albul ofera eleganta produselor. Un alt avantaj al non-culorii este iluzia pe care o creaza. Instalate pe baza unei strategii bine structurate, elementele albe vor mari vizual spatiul interior.

Acest sfat este recomandat de a fi pus in practica, in special, in spatiile restranse. Nu uita ca albul se preteaza in combinatie cu majoritatea culorilor. Astfel, indrazneste sa fii diferit si sa iti creezi o atmosfera placuta in locuinta. Culorile te vor ajuta.

Usile de interior albe se pozitioneaza in topul preferintelor clientilor. Acestea au fost si vor fi mereu in voga, datorita efectelor pe care le ofera aceasta non-culoare. Printre acestea regasim versatilitate, eleganta, actualitate.

Wenge Inchis – nu este o nuanta recomandata pentru a domina in spatiul interior. In schimb, aceasta culoare este eleganta si se asociaza cel mai bine in proportii moderate. Poate servi ca o nuanta de baza pentru a echilibra o camera mai luminoasa sau pentru a adauga contrast.

Usile de interior realizate pe culoarea wenge inchis sunt si ele in topul cautarilor clientilor. Acestea se asociaza perfect cu mobilierul realizat in culori deschide. Fii creativ! Combinate corespunzator, culorile inchise (ex: wenge inchis, negru) pot echilibra vizual spatiul interior.

Alege inteligent culoarea usilor de interior

Starea de spirit pe care o ai acasa este foarte usor influentata de amenajarea interioara. Alege nuante care te reprezinta – albul este asociat cu clasicism, dar si eleganta. Maro este asociat cu stabilitate, in timp ce negru/wenge inchis este asociat unui caracter impunator, dar in acelasi timp echilibrat.

Cum sa alegi nuanta optima pentru usile de interior

Alegerea nuantelor pentru amenajarea interioara este o tema subiectiva. Totusi, combinarea corecta are tenta obiectiva, tinand cont de existenta regulilor oferite de catre expertii din domeniu.

  • Aloca atentie paletei de culori din interiorul camerelor. Poti jongla cu diferite culori pentru diferite spatii inchise, daca acestea fac parte din acelasi grup de culori. Acest detaliu va echilibra imaginea vizuala generala si va crea o stare fizicia de echilibru.
  • Ai grija cum incadrezi in design culorile inchise, cum ar fi castan, wenge inchis, negru. Acestea, de obicei, se preteaza cel mai bine in spatiile largi. Asociaza-le cu un ambient cald, mobilier fie in nuante deschise, fie in acelasi ton cu usile de interior.
  • Nu e obligatoriu sa alegi aceeasi culoare pentru gresie/parchet si usile de interior. Recomandam ca acestea sa fie in tandem, dar nu similare. Lasa-te inspirat si creeaza un contrast elegant.
  • Alege usi de interior in nuante deschise pentru spatiile restranse.

Grand Secret iti pune la dispozitie o gama variata de usi interioare. Peste 50 de modele de usi isi asteapta proprietarii. Usi de interior albe, usi de interior wenge sau usi de interior in nuanta nuc inchis, nu ai cum sa ratezi usa visurilor tale. Grand Secret iti ofera posibilitatea de a personaliza usa de interior. Lasa-te inspirat!

Contacteaza-ne pentru mai multe detalii!

usi de interior, usi exterior magazin online

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here