Probleme inchidere usa interior – Cum puteti remedia situatia?

0
3300
inchidere usa interior
Magazin usi interior
usi de interior, usi exterior magazin online

Complicatii inchidere usa interior – multi dintre noi ne confruntam cu aceasta problema. Cel mai adesea, aceasta este cauzata de instalarea neprofesionala a usii sau de componentele defecte utilizate. Privind balamalele de pe usa, daca acestea sunt realizate de producatori de renume, care promit o calitate superioara, ele ar trebui sa reziste perfect incarcaturii, excluzand posibilitatea de rupere si/sau aparitia ruginii.

Tipul balamalelor de pe usa determina metoda de reparare 

Daca perioada de garantie nu a expirat, recomandam sa apelati la compania care v-a asigurat montarea produselor. Specialistii ar trebui sa remedieze problema. Daca insa, nu aveti aceasta ocazie, usile de interior de la producator pot fi reparate de dumneavoastra. Pentru a face acest lucru este necesar sa determinati ce tip de balamale sunt folosite in structura usii.

Probleme inchidere usa interior: balamale reglabile

Daca ati optat la instalarea usii pentru balamale reglabile, este posibila eliminarea optiunii de lasare a foii de usa pe verticala prin deplasarea balamalei in directia dorita, regland direct de la balamale. In acelasi timp, usa se va ridicat cu cativa milimetri pentru a facilita spatiul liber pentru o functionare corespunzatoare.

Probleme inchidere usa interior: balamale universale

Daca foaia de usa este instalata pe balamale universale, fixate rigid de o parte a foii de usa si cealalta – de tocul usii, atunci aceasta va trebui sa fie scoasa din pivotul cilindric. Rulmentii metalici din balamale se rod in timpul functionarii. Astfel, pentru a inlatura problema de inchidere a usii se va inlocui rulmentii metalici, ale caror diametru trebuie sa fie cu 1-2 mm mai mare. Rulmentii noi se ung cu ulei special pentru balamale, astfel incat sa se „lipeasca” in mod fiabil pe balamale si sa nu cada in timpul instalarii foii de usa in pozitia initiala. Inainte de a instala bilele metalice unse, trebuie sa va asigurati ca balamalele sunt bine lubrifiate.

Metoda populara de a pune rulmentii pe pivotul unor balamale nu se justifica. Saiba asigura usii o stare de lucru pentru o perioada scurta de timp, deoarece se indeparteaza rapid. Utilizarea unui polizor unghiular pentru slefuirea spatiului problematic este o masura extrema. Daca este nevoie de aceasta, atunci cauza problemei nu este in incorectitudinea de instalare a balamalelor, ci in distorsionarea tocului de usa.

Probleme inchidere usa interior: Solutia

Solutia ideala este sa apelati la un specialist, fie ca ati optat pentru montatorii pusi la dispozitie de compania ce comercializeaza usi, fie ca ati apelat la specialisti proprii. Este optiunea cea mai sigura si rapida de a remedia problemele ce tin de inchiderea usilor de interior si/sau orice alta dileme.

Sunteti in cautare de usi de interior? Grand Secret va pune la dispozitie peste 100 modele de usi de interior acoperite cu furnir-eco si furnir natural din stejar. Compania ofera serviciul de montare al usilor. Garantia este de 24 luni din momentul montajului.

Vedeti si …

Pentru intrebari si recomandari, nu ezitati sa ne contactati!

usi de interior, usi exterior magazin online

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here