Cum instalezi balamale pe usile de interior

0
11634
Cum se instaleaza balamalele pe usile de interior
Cum se instaleaza balamalele pe usile de interior
Magazin usi interior
usi de interior, usi exterior magazin online

Trebuie sa montati balamalele pe usile de interior? In mod normal, aceasta activitate este efectuata de montatori odata cu instalarea usilor de intrare. Daca doriti sa va ocupati personal de aceasta etapa, trebuie sa aveti in vedere cateva detalii. Instalarea balamalelor nu prezinta un proces dificil, insa daca abia ati cumparat usile de interior, montarea acestora presupune sa cunoasteti mai multe detalii tehnice.

In articolul de astazi, vom prezenta pe scurt etapele de instalare a balamalelor pe usile de interior, mentionand tipurile de balamale si compatibilitatea acestora.

1. Instalare balamale: Balamale de dreapta sau de stanga?

Similar ca in cazul usilor, exista balamale de dreapta si balamale de stanga. Alegerea se face in functie de sensul de deschidere al usii de interior. Daca optati pentru balamale demontabile, cunoscute si ca balamale de stanga/dreapta, va trebui sa fiti sigur/a de modul de deschidere al usii, deoarece o balama de dreapta nu va fi compatibila cu o deschidere a usii de stanga. Odata ce ati frezat eronat foaia de usa, va fi greu sa-i oferiti din nou o estetica impecabila. Despre sensul de deschidere al usilor v-am povestit in articolul de AICI.

Pozele de mai jos au fost preluate de pe www.grandsecret.ro

Balamalele universale sunt printre cele mai compatibile accesorii cu usile de interior. Dupa cum ne sugereaza si denumirea, acestea sunt universale. Cu alte cuvinte, aceeasi balama poate fi utilizata pentru o usa de dreapta si de stanga. Nu exista balamale universale de stanga si de dreapta. Respectiv, nu veti da gres daca optati pentru astfel de balamale.

www.grandsecret.ro

Balamalele tip fluture, cunoscute si ca balamale aplicate sau fara frezare sunt printre cele mai cautate de clienti (cazul companiei Grand Secret). Acestea sunt usor de aplicat, dar si atragatoare (din punct de vedere estetic). Avantajul balamalelor de tip fluture este ca nu e necesara frezarea tocului. Respectiv, in cazul in care au loc unele erori, nu vor fi vizibile intens.

Similar ca in cazul balamalelor universale, cele de tip fluture sunt compatibile atat cu deschiderile de dreapta, cat si de stanga ale usilor.

Pozele de mai jos au fost preluate de pe www.grandsecret.ro

O alta categorie de balama este cea reglabila 3D (3D= 3 directii: vertical, orizontal si in adancime). Aceasta este compatibila atat cu usile de dreapta, cat si usile de stanga.

Pozele de mai jos au fost preluate de pe www.grandsecret.ro

De asemenea, puteti opta pentru balamale 3D ascunse, pentru un rezultat „perfect” din punct de vedere estetic.

Multi se intreaba daca aceste balamale influenteaza structura usilor! Exista dispozitive speciale cu ajutorul carora usile de interior vor ramane intacte in urma frezarii. Diferenta o fac montatorii care efectueaza acest serviciu.

Balama 3D ascunsa www.grandsecret.ro

2. Instalare balamale: Marcarea locului

Dupa ce ati determinat modul de deschidere al usii de interior si ati achizitionat balamalele corespunzatoare, puteti trece la etapele de instalare ale accesoriilor.

Pentru inceput, trebuie sa marcati pozitionarea balamalelor. Se incepe cu foaia de usa. Balamaua de sus este aplicata la capatul foii de usa, astfel incat distanta pana la balama sa fie de 1,5 mai mare decat insasi dimensiunea accesoriului. Luati un creion si marcati limitele balamalei pe foaia de usa. In functie de dimensiunile usii si dimensiunile balamalelor, se instaleaza intre 2 si 3 bucati. Daca optati pentru balamale tip fluture, retineti ca nu trebuie sa frezati locul de instalare.

3. Instalare balamale pe foaia de usa si toc

Se instaleaza balamalele pe foaia de usa cu ajutorul unei bormasini. Ulterior, se trece la tocul usii. Se localizeaza poitionarea corecta, se marcheaza, dupa care se anexeaza balamalele de tocul foii de usa. Prima versiune mentionata mai sus- balamalele de dreapta si de stanga se separa in doua parti: una ce se instaleaza pe foaia de usa si una ce se instaleaza pe tocul usii de interior. Acest aspect permite o manevrare mai usoara a usii de interior.

Tot ce ramane sa faceti este sa va bucurati de produsul achizitionat. Usile de interior, pe langa faptul ca sunt functionale, reprezinta un accesoriu pentru interiorul dumneavoastra. Odata ce ati ales o usa de interior de calitate, se recomanda sa le accesorizati frumos cu ajutorul feroneriei corespunzatoare.

Pentru orice intrebari sau pareri nu ezitati sa ne contactati!

usi de interior, usi exterior magazin online

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here