Cum alegeti usile intr-o amenajare de interior?

0
6648
amenajare de interior
Magazin usi interior
usi de interior, usi exterior magazin online

Timp de o perioada indelungata, usile de interior au avut un singur scop – delimitarea spatiului din interiorul locuintei. Prin urmare, estetica usii nu a fost luata in considerare. Diversificarea gamei de usi interior a generat ca alegerea usilor sa se bazeze si pe calitatile decorative ale acestora. Poate parea socant insa, o usa de interior aleasa corespunzator int-o amenajare de interior este capabila sa transforme complet interiorul.

Interior elegant: Cum sa nu dati gres cu nuanta usii?

Cei care intentioneaza sa-si proiecteze individual locuinta trebuie sa tina cont ca, pur si simplu nu exista o regula stricta care sa se refere la combinatia culorii usii cu cea a altor elemente de interior. Nu este necesar sa optati pentru o culoare universala al usilor interioare astfel incat sa se potriveasca cu amenajarea interioara. Intelegerea conceptului de „design” implica existenta fanteziei si a unui gust stilistic, tinand seama in acelasi timp de bunul simt.

Cea mai usoara modalitate de a determina culoarea usii este cand intregul apartament este amenajat in acelasi stil. In cazul in care camerele sunt decorate diferit, este mai bine sa se concentreze pe spatiul cel mai principal, coridor sau hol, unde se deschid usile. Cel mai adesea, aceleasi produse de interior sunt cumparate pentru a crea o perceptie armonioasa a zonelor comune.

Cu ajutorul nuantei usii interioare este posibila obtinerea unei uniformitati stilistice in locuinta. Versatile vor fi modele din lemn natural, cu toate acestea, exista unele aspecte de luat in considerare:

  • Nuantele calde de rosu-roscat pot crea confort in camera. Ele vor fi adecvate in interiorul etnic.
  • Culorile intens luminoase sau foarte inchise a foii de usa si a ornamentelor este potrivita pentru amenajarile clasice si baroce.
  • Nuantele reci si cele intunecate ale usilor interioare, cu un minim de decor, se vor potrivi bine stilului hi-tech sau/si unei amenajari contemporane.
  • Modele cu elemente vintage se potrivesc pentru amenajarile in stilul provence sau country.

In amenajareile de interior moderne, culorile preferate de clienti pentru usi interior sunt wenge, negru si bianco. Versatile vor fi modelele de usa cu foaia de usa alba si pervazele albe, creand iluzia de iluminozitate si marire al spatiului. Culorile foarte luminoase ale usii nu se vor contrazice cu alte elemente ale interiorului.

Trebuie sa potriviti usile cu culoarea zidurilor?

Combinatia dintre nuanta usii de interior si culoarea peretilor este una dintre solutiile de succes ale designerilor. Aceasta abordare va avea efect pozitiv, daca in toate camerele peretii sunt vopsiti in nuante similare. De exemplu, usile interior crem sau usile interior albe sunt potrivite pentru un apartament in care culoarea peretilor variaza de la email alb pana la bej sau gri inchis.

Combinatia ideala pentru o amenajare de interior este foaia de usa alba + pervaze si toc albe, conform expertilor in domeniu.

Aceeasi culoare a mobilierului si usilor – solutia perfecta pentru o amenajare de interior reusita?

Selectia usii de interior in conformitate cu culoarea mobilierului, si nu a podelei – este a doua cea mai populara solutie in randul designerilor. In cazul in care mobilierul este intunecat, puteti opta pentru o usa de interior realizata in nuante luminoase si calde.  Nu vor atrage neaparat atentia, dar vor reimprospata camera. Pentru a face camera sa nu para prea sumbra, puteti opta pentru o usa cu insertii de sticla.

Daca mobilierul in toate camerele are nuante distincte, asa cum se intampla cel mai adesea, puteti opta pentru usi interioare furniruite, care vor avea culori diferite pe ambele parti. Aceasta va fi o solutie destul de neobisnuita, iar pretul va costa mai mult decat probabil v-ati propus sa scoateti din buzunar. In schimb, veti crea armonie in fiecare camera a locuintei.

Sunteti in cautare de un set de usi interioare pentru locuinta dumneavoastra? Grand Secret va pune la dispozitie peste 100 modele de usi interior. Sunteti asteptati in showroom-ul amplasat in Bucuresti, Sector 6, Str. Valea Cascadelor, nr. 21 pentru a face cunostinta cu portofoliul de produse.

Vezi si…

Pentru intrebari si sugestii, nu ezitati sa ne contactati.

usi de interior, usi exterior magazin online

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here