Abonează-te la Newsletter

Cum să alegi corect ușa exterioară pentru casa ta?

Usa exterior pentru casa

Cum să alegi corect ușa exterioară pentru casa ta?

Ușile exterioare trebuie să fie suficient de rezistente pentru a face față factorilor externi, cum ar fi vântul, ploaia, soarele și a potențialilor intruși, dar destul de frumoase pentru a crea o primă impresie bună. Din nefericire, satisfacerea acestor nevoi este o provocare pentru multe uși de exterior. Cele mai vechi uși sunt realizate din lemn sau furnir din lemn, ambele fiind supuse riscul de răsucire și degradare după ani de expunere la factorii menționați mai sus. Pe de altă parte, ușile metalice nu sunt veșnice, ținând cont că suprafața unor uși din oțel mai vechi se poate desprinde ușor.

Indiferent dacă îți dorești o ușă din lemn clasic, din metal sau pur și simplu intenția ta este de a avea o ușă solidă, versatilă și calitativă, vei găsi o mulțime de opțiuni disponibile. Datorită tehnologiei avansate și modului inovativ de implementare a acesteia, astăzi, ne putem bucura de noi uși din lemn care fac față mai bine factorilor necontrolabili decât versiunile anterioare, precum și de uși din metal sau fibră de sticlă care imită perfect aspectul lemnului, dar oferă o securitate mai mare și de multe ori are un preț mai mic comparativ cu celelalte produse de pe piață.

Ce trebuie să luați în considerare când alegeți o ușă exterioară?

Mai mult decât orice alt element care face parte din fațada casei tale, ușa din față are puterea de a atrage imediat atenția. Atât pentru oaspeți, cât și pentru trecători, aspectul intrării din față poate avea o influență majoră în determinarea impresiei de ansamblu a casei tale.

Dar, deși există mulți factori care trebuie luați în considerare atunci când cumpărați o ușă exterioară, nu trebuie să uitați de regulile și regulamentele în vigoare. Dacă locuiți la bloc, de exemplu, veți întâmpina restricții în ceea ce privește dimensiunea, stilul și materialul ușii. Același lucru este valabil și pentru proprietățile individuale, mai ales dacă locuiți pe o stradă cu case similare- ultimul păcat pe care doriți să-l comiteți este să adăugați o ușă super contemporană unei clădiri în stil tradițional, nu?

Înainte de a lua o decizie privitor la ușa pe care doriți să o achiziționați, trebuie să răspundeți la câteva întrebări, cum ar fi "Ce culoare ar trebui să fie ușa mea exterioară?"; "Trebuie să fie vopsită?"; "Care material e cel mai potrivit pentru mediul respectiv?” și lista poate continua!

Chiar dacă locuiți în mediul rural și dețineți control asupra stilului ușii, o cercetare inițială este totuși recomandabilă pentru a obține specificațiile și stilul potrivit.

Mai jos găsiți aspectele pe care trebuie să le luați în considerare în momentul în care alegeți o uță exterioară:

1. Usa Exterioara din Lemn:

Aceasta este alegerea cea mai populară din motive estetice. Ușile din lemn sunt disponibile în numeroase modele, datorită unei mari varietăți de lemn, și suportă aproape orice culoare sau vopsea.

Dezvoltarea percepției umane și tehnologiei au condus la apariția de noi moduri de prelucrare a lemnului și de combatere a principalelor probleme ale acestuia, printre care micșorarea, umflarea și deformarea.

Rețineți că, pentru a menține o ușă de lemn pe o perioadă cât mai lungă de timp, este recomandată o protecție suplimentară, cum ar fi instalarea unui baldachin deasupra acesteia.

2. Usa Exterioara din Aluminiu:

O alegere interesantă și relativ nouă în lumea ușilor, ușile din aluminiu împărtășesc în principal aceleași avantaje cu aluminiul propriu-zis, cum ar fi finisajul pe bază de smalț care nu necesită reparații și nu ruginește.

Puteți opta pentru o multitudine de culori, stiluri și modele, inclusiv finisaje de lemn. Spre deosebire de o ușă din oțel, cea din aluminiu poate fi combinat cu o ușă adițională exterioară pentru o protecție dublă, fără riscul de supraîncălzire.

Principalul dezavantaj este că ușile din aluminiu se pot îndoi. Și, de obicei, acestea fiind confecționate la comandă, ele sunt mai costisitoare decât ușile din oțel.

3. Usa Exterioara din fibra de sticla si compozit

Aceste uși pot imita cu ușurință aspectul unei uși din lemn masiv pentru o reducere semnificativă a prețurilor. Ele sunt dure și practic nu necesită întreținere, cu excepția cazului în care sunt plasate direct în condiții neprielnice. Astfel, recomandăm etanșarea periodică pentru a păstra aspectul plăcut și buna stare de funcționare.

De obicei, acestea sunt realizate din piei turnate din fibră de sticlă pe un cadru de grinzi și șine din lemn, conținând izolație din poliuretan-spumă.

Un alt mare avantaj este că ușile din fibră de sticlă au cele mai lungi garanții comparativ cu orice alt material.

4. Usi de Exterior din Otel

Există mai multe motive pentru care ușile din oțel sunt cele mai populare înlocuiri pentru ușile exterioare, cum ar fi:

  • sunt opțiunea cea mai puțin costisitoare (chiar dacă prețurile modelelor premium pot fi destul de mari);
  • sunt foarte rezistente (mult mai sigure decât lemnul) și nu se vor răsuci sau sparge niciodată.

Cu toate acestea, rețineți faptul că ușile din oțel sunt vulnerabile la îndoială și că o zgârietură care deteriorează structura pictată poate duce la rugină.

5. Designul ușii de intrare

Indiferent dacă locuiți la bloc sau la casă, iar alegerile de ușă exterioară sunt limitate, solicitați sfatul specialiștilor. Când luați în considerare toate modelele diferite, țineți cont nu numai de aspectul fațadei casei voastre, ci și de vârsta acesteia. Încercați să completați cu un produs care se va îmbina perfect în aspectul general al casei.

6. Prețul sau calitatea?

Deși este corect să aveți întotdeauna un buget, concentrarea eforturilor pe baza costurilor nu este niciodată aspectul de unde să începeți.

Calitatea trebuie să fie prioritatea fiecărui client. O ușă frontală ieftină ar putea să vă reducă din costuri la început, dar să creeze dificultăți mai târziu. Materialele de înaltă calitate, izolarea și structura slabă nu sunt factorii pe care ar trebui să îi asociați ușii exterioare, deci alegeți cu înțelepciune.

7. Cât de sigură este ușa exterioară?

Ușile cele mai securizate prezintă o structură de mijloc solidă, făcându-le mai dificile de lovit sau de deteriorat. Un ciocănit la ușă vă va spune ce tip de ușă e: ușile solide sună "mort", în timp ce ușile goale pe interior vor crea un ecou.

Similar calității, siguranța ar trebui să fie o prioritate. Întăriți orice încuietori existente de la toate ușile. De asemenea, vă recomandăm să instalați vizoare, permițându-vă să vedeți ce se întâmplă în spatele ușii.

8. Dimensiune ușa de Exterior

Una dintre cele mai populare greșeli făcute atunci când alegeți o ușă exterioară este percepția că toate au aceeași dimensiune. Desigur, este un mit incorect. Asigurați-vă că comunicați specialistului în domeniu toate dimensiunile si detaliile relevante, astfel încât acesta să vă ajute în căutarea ușii perfecte.

Rețineți că nu este vorba doar de mărimile ușii propriu-zise, înălțimea interioară a podelei și lățimea ușii ar trebui, de asemenea, să fie luate în calcul. Nu doriți să aflați că nu puteți să manevrați în jurul ușii după ce a fost montată, nu-i așa?

9. Culoarea ușii pentru casa

Aceasta pare a fi partea cea mai distractivă! Odată ce ați decis materialul, dimensiunea și stilul potrivit, probabil vă gândiți să optați pentru un aspect unic al ușii, ținând cont că ușa din fața casei va fi unul dintre primele lucruri pe care le vor vedea invitații, deci cum să obțineți o primă impresie bună?

  • Alegeți o culoare care vă completează casa. Chiar dacă roșu este culoarea preferată, gândiți-vă cum se va potrivi cu lemnul/cărămida/orice material din fațada ta.
  • Luați în considerare stilul casei dumneavoastră - verde pastel, de exemplu, va arăta bizar într-o casă tradițională în stil englezesc, în timp ce o casă tip mediteraneană poate arăta destul de impresionantă cu o ușă turcoaz lustruită. Luați în considerare materialele, culorile și stilul fațadei existente, precum și peisajul înconjurător.

Sperăm că acest ghid v-a fost util și veți lua în considerare cele menționate mai sus. Nu uitați ca ușa exterioară este și cartea de vizită a casei dumneavoastre.

Grand Secret Guard S.R.L. © 2019