Vă gândiți la un mod nou și interesant de decorare/și modernizare a casei dumneavoastră? În acest articol vă recomandăm să considerați ca o opțiune așa-numitele uși franceze.

Ușile franceze sunt, în esență, panouri de sticlă încastrate în rame de lemn (din aluminiu sau oțel) care sunt montate în interiorul ramei ușii. Acestea funcționează exact la fel ca orice ușă; cu toate acestea, ele sunt în mare parte compuse din sticlă și au mult mai multe beneficii în comparație cu ce vă oferă o ușă tipică.

Ușile franceze au devenit o „opțiune de lux” pentru casele noi sau modernizate. Nu numai că vă dau o senzație de "casă nouă" de îndată ce deschideți ușa, ci și vă asigură norma de lumina naturală și aer rece ori de câte doriți.

Există mulți factori pe care trebuie să-i luați în considerare atunci când alegeți o ușă sau mai multe pentru casa dumenavoastră. Dacă vă gândiți să instalați uși exterioare sau interioare franceze, asigurați-vă că acestea sunt opțiunile ideale pentru casa dumneavoastră.

De ce să alegeți uși franceze pentru casa dumneavoastră?

Aceste uși sunt extrem de populare în prezent, încorporând mai multe beneficii, de la eficiența energetică până la aspectul frumos și elegant.

În primul rând, multe dintre avantajele ușilor franceze depind de materialul ales de dumneavoastră. Ușile franceze oferă un nivel necesar de izolație, însă anumite materiale, cum ar fi fibra de sticlă și oțel, oferă o izolație mai bună decât altele (cum ar fi lemnul).

Avantajele unei uși franceze

Lumină naturală

Unul dintre avantajele majore ale unei uși franceze este capacitatea de a ilumina natural spațiul interior. Desigur, acest lucru ar funcționa doar cu ușile din fibră de sticlă cu panou de sticlă. De menționat este faptul că ușile franceze din lemn, oțel sau aluminiu nu permit pătrunderea luminii. Conceptele deschise ajută, însă adăugarea unei uși franceze este mult mai ieftină decât spargerea câtorva pereți.

Design

Ca și în cazul majorității proiectelor de remodelare a locuințelor, proprietarii au o mulțime de modele de uși din care să aleagă. Având în vedere toate materialele, de la oțel, aluminiu și lemn până la fibră de sticlă, nu va trebui să sacrificați niciodată designul pentru o ușa franceză potrivită. În funcție de materialul ușii, aveți posibilitatea să personalizați ușa/ușile conform preferințelor dumneavoastră. Fiți creativi!

Crește valoarea locuinței

Înlocuirea ușilor din față s-a dovedit a fi o investiție utilă, care pe lângă faptul că creează o imagine generală plăcută a casei, aceasta aduce un plus de valoare la proiectul casei. Deci, în timp ce costurile ridicate pentru achiziționarea ușii franceze vă poate da bătăi de cap, luați în considerare că, dacă vreți să vindeți proprietatea imobiliară în viitor, veți aduce valoare adăugată casei dumneavoastră.

Dezavantajele unei uși franceze

Pe lângă faptul că sunt costisitoare, trebuie să cunoașteți și alte dezavantaje ale ușilor franceze.

Securitatea este în unul dintre factorii care dau bătăi de cap proprietarilor. O ușă cu panouri din sticlă va permite fără nicio dificultate trecătorilor să urmărească ce se întâmplă în interiorul casei. În cazul în care acest aspect ar fi o problemă pentru dumneavoastră, trebuie luate în considerare sticla specială sau/și înlocuirea acesteia cu un alt material/design.

Dacă optați pentru o ușă franceză de lux, instalarea și forța de muncă vor fi costisitoare.

De asemenea, dacă spațiul interior este limitat, ar trebui să omiteți ușile franceze, deoarece acestea se deschid fie în interior, fie în exterior. Ca o alternativă, alegeți ușile glisante.

Materiale utilizate la crearea ușilor franceze

Așa cum am menționat mai sus, există o mulțime de opțiuni în termeni de materiale din care să alegeți, fiecare oferind propriul lor set de avantaje și dezavantaje.

Lemn

Ușile din lemn masiv variază în mod substanțial. Acestea sunt destul de ușor de reparat și oferă un aspect estetic plăcut.

Acest cost redus nu vine fără partea sa de întreținere echitabilă. Vopsirea este unul dintre pașii importanți pe care trebuie să-i luați în considerare în menținerea unei uși franceze din lemn. În plus, suprafața lemnului poate să se desprindă sau să se estompeze dacă este vorba de o ușă exterioară expusă la soare, sau se poate deteriora din cauza umidității.

Oţel

Ușile franceze din oțel sunt mai grele și se încadrează perfect în ramele ușilor care necesită un nivel de siguranță măsurat. Ușile din oțel sunt mai bine echipate pentru a rezista la spargere sau deteriorări ale structurii. Multe dintre calitățile de prevenire a ruginei vor trebui abordate pentru ușile netratate. Similar ca în cazul ușilor franceze din lemn, acestea necesită o atenție deseobită în termeni de întreținere. Ușa franceză din oțel va trebui să fie pre-vopsită sau să aibă o pregătire adecvată și o întărire pentru a preveni decojirea vopselei în viitor.

Aluminiu

Aluminiu oferă avantaje similare ca oțelul, având o greutate redusă și un preț redus. Multe uși glisante au un miez din aluminiu pentru a crește rezistența pe termen lung și durabilitatea sistemului de alunecare (a ușii) zilnică. Aluminiu are, de asemenea, o capacitate de izolare prin adăugarea de „blocare termică” în panouri. Ușile din aluminiu sunt greu de întreținut.

Fibra de sticlă

Fibra de sticlă a devenit un material tot mai dorit de către proprietari pentru ușile franceze. Fibra de sticlă are flexibilitate tactilă pentru a se potrivi deschiderilor mai obscure. Acestea pot fi mai scumpe decât cele din aluminiu, însă oferă avantajul suplimentar al nivelului redus al uzurii, deformării, zgârieturilor și intemperiilor de mediu. Fibra de sticlă poate imita, de asemenea, cu ușurință finisajul unei uși din lemn sau alte texturi pentru un aspect mai plăcut.

Placaj

Ușile placate sunt acoperite cu materiale adiționale pe o suprafață de lemn. Ușile din vinil și aluminiu sunt ușile cele mai frecvent întâlnite în magazinele mari și de aprovizionare. Ele oferă o estetică plăcută și un nivel de rezistență suplimentară la uzură și rupere a vinilului/aluminiului. Diferența constă în faptul că baza ușii este din lemn.

Selecția sticlei

Partea cea mai spectaculoasă a ușilor franceze este panoul de sticlă. Există exemple infinite în ceea ce privește aranjamentele ferestrelor, fie că sunt mai multe geamuri, ferestre mici, ferestre mari, glazurate, texturate sau colorate.

Așa cum s-a menționat mai sus, securitatea este o problemă obișnuită în rândul proprietarilor de uși francezi. Cu toate acestea, geamurile de sticlă durabile ar trebui să vă salveze. Sticla specială nu vă va proteja doar de spargere, ci și de vânturi puternice. Aceste panouri sunt, de asemenea, foarte izolate, perfecte pentru uși de intrare.

Concluzie

Instalarea unei uși franceze poate adăuga atât atractivitate arhitecturală, cît și funcționalitate la aproape orice cameră din casă. Versatilitatea și aspectul clasic al unei uși franceze vă permite să experimentați în raport de preferințele personale. În timp ce costurile inițiale pot fi mari, recursul și rentabilitatea investiției sunt de neegalat.