Abonează-te la Newsletter

Sfaturi Pentru a Alege Usa de Garaj Potrivita

Multi proprietari isi inlocuiesc usile de garaj atunci cand usa sau sistemul de deschidere vechi cedeaza. Altii isi modernizeaza usile deoarece doresc sa aiba cele mai noi caracteristici de siguranta si securitate.

Usa de garaj este una dintre cele mai importante elemente ale majoritatii locuintelor, deci alegerea usii de garaj potrivite poate avea un impact considerabil asupra atractivitatii si valorii de revanzare a casei dumneavoastra. Alegerea usii de garaj potrivite poate oferi chiar si un nivel mai ridicat de securitate. Datorita tehnologiei moderne usile de astazi protejeaza atat animalele de companie, cat si oamenii, avertizeaza proprietarii cand usa este lasata deschisa si ajuta la prevenirea furturilor. De aceea, inlocuirea usii de garaj este una dintre cele mai bune investitii in procesul de imbunatatire a casei dumneavoastra.

Considerate structuri pur functionale, usile de garaj joaca astazi un rol de sprijin in imbunatatirea esteticii unei case. Ca rezultat, producatorii ofera acum mai multe optiuni in materie de stil si materiale. Pentru a imbunatati aspectul vizual al casei dumneavoastra, trebuie sa alegeti cu grija usile de garaj.

In aceasta articol, va oferim cateva sfaturi pentru a face alegerea corecta:

Sfaturi pentru a alege usa de garaj potrivita

1. Materialul conteaza!

Un aspect important de care nu ar trebui sa uitati cand alegeti produsele pentru casa dumneavoastra este climatul local.

Otelul este un material excelent pentru usile dumneavoastra de garaj in special daca proprietatea se afla in zonele unde vremea fluctueaza intre furtuni si caldura excesiva. Este suficient de robust pentru a oferi protectia necesara de care are nevoie usa dumneavoastra. Nu este o surpriza ca usile de garaj de ultima generatie contin de obicei otel ca parte a structurii generale. Metalul este sustinut de izolatie rigida din spuma pentru o eficienta energetica suplimentara.

Fiecare material are argumente pro si contra diferite, precum si nevoi de intretinere diferite:

Lemn

- Aspect clasic, traditional/frumusete naturala;

- Grea si durabila;

- Necesita o intretinere regulate;

- Investitie mai mare decat pentru usile din otel sau aluminiu;

- Va trebui sa fie sigilata la fiecare doi ani din cauza extremelor meteorologice.

Otel

- Varietate larga de stiluri, culori si finisaje;

- Deseori include izolatie;

- Mai durabil decat aluminiu;

- Mentenanta redusa;

- Pret mediu;

- Imita usor lemnul.

Compozit

- Usa din otel cu o suprapunere compozita care ofera aspectul unei usi din lemn;

- Rezistenta si durabilitate;

- Isi pastreaza aspectul in timp;

- Nu crapa, nu se umfla sau distorsioneaza similar ca usile din lemn;

- Mai ieftine decat usile din lemn, dar mai scumpe decat cele din PVC;

- Varietate de stiluri si modele.

2. Alegeti un stil potrivit!

Nu uitati sa luati in considerare fatada casei dumneavoastra cand alegeti stilul usii. Daca proprietatea are un stil traditional, optati pentru o usa simpla. In caz contrar, daca stilul casei dumneavoastra este inspirat din arhitectura europeana, alegeti usile cu panouri embosate. Acestea au o textura din lemn natural care creeaza un aspect fermecator invechit.

Usile de garaj din otel au adesea o finisare cu structura de lemn. Acest material este perfect pentru proprietarii care prefera aspectul lemnului, dar nu dispun de timp pentru intretinerea exigenta care vine la pachet odata cu el. Materialul se imbina usor cu o gama larga de ornamente, texturi si finisaje.

3. Luati in considerare culoarea!

Indiferent de materialul utilizat, usile de garaj pot fi finisate intr-o mare varietate de texturi si culori. Pentru usile de garaj traditionale din otel, luati in considerare panourile cu textura de lemn. Acesta este un mod ieftin de a obtine o usa care arata de inalta calitate. Aceste usi, de asemenea, nu necesita un nivel strict de intretinere in comparatie cu lemnul natural.

Pentru a oferi usii un aspect contemporan, luati in considerare utilizarea aluminiului anodizat. Acest proces intareste aluminiu pentru a crea o suprafata decorativa, rezistenta la rugina. Retineti faptul ca usile din aluminiu anodizat nu trebuie sa fie vopsite.

Culorile potrivite si combinatia de culori vor oferi garajului dumneavoastra personalitate. Pastrati un aspect moderat, prin setarea clara a culorilor prea vii si contraste dramatice. Puteti utiliza culori de tip blocaj (luand diferite nuante de aceeasi culoare) pentru a va face usile de garaj sa se potriveasca cu peretii.

In general, usile albe sunt cele mai comune. Cu toate acestea, usile colorate diferit pot servi unor scopuri diferite. Nu puteti da gres cu o usa de garaj bej sau bronz. Cafeniu inchis si ocazional verde deschis pot lucra de asemenea impreuna. Aceste nuante au acel recurs relaxant, pamantesc, care se potriveste bine cu mediul exterior. Daca nu va descurcati prea bine sa combinati culorile, puteti intotdeauna sa solicitati ajutorul specialistilor.

4. Dimensiunea usii de garaj conteaza!

Nu toate usile de garaj au aceeasi dimensiune. Atunci cand alegeti o usa de garaj, este important sa stiti cat de mare este unghiul de deschidere. Masurati atat inaltimea cat si latimea usii. Cele mai multe garaje vor avea deschideri standard (inaltime aprox. 2 metri, latime aprox. 3 metri).

5. Izolatia usilor la garaj e importanta!

Este din ce in ce mai frecvent sa vezi usi de garaj cu izolatie. Aceste usi izolate sunt deosebit de utile daca utilizati garajul ca spatiu de lucru, studio, joaca sau hobby. Acestea vor face timpul petrecut in garajul dumneavoastra mult mai placut, deoarece vor oferi o protectie cel putin dubla in lunile mai reci.

Usile de garaj cu izolatie, de asemenea, sunt importante atunci cand exista un spatiu finalizat deasupra garajului. Garajele sunt rareori izolate. Cu toate acestea, daca exista dormitoare sau un alt spatiu de locuit deasupra garajului, o usa de garaj izolata poate ajuta la mentinerea temperaturilor in aceste incaperi.

Cele mai obisnuite tipuri de usi izolate au straturi de izolatie intinse intre pardoseala din otel sau din aluminiu. Eficienta izolatiei este masurata utilizand un sistem de clasificare R. Cautati ratinguri R de cel putin 3 in conditii de climp temperate si ratingurile R mai mari in conditii cu temperaturile mai scazute.

Pentru a va asigura ca izolatia va fi eficienta, cautati:

- O usa de garaj cu un grad ridicat al coeficientului R;

- Elemente de etansare de-a lungul partii de jos a usii;

- Sigilii intre fiecare panou.

Daca comparati capacitatea de izolare a usilor de garaj, este important sa fiti constienti de faptul ca nu toti producatorii masoara R-rating-ul in acelasi mod. Multi producatori ofera un rating R pentru intreaga usa. Altele masoara numai centrul panoului, ceea ce genereaza un rating mai mare. Asigurati-va ca cunoasteti cum producatorul masoara capacitatea de izolare, astfel incat sa puteti compara usile in favoarea dumneavoastra.

6. Cu sau fara ferestre?

Daca utilizati garajul ca spatiu de lucru, hobby sau spatiu de joaca, ferestrele pot adauga luminozitate spatiului. Ferestrele usilor de garaj sunt plasate, de obicei, in partea superioara a usii de garaj, in functie de functia lor. Ferestrele acopera de obicei intreaga lungime a usii de garaj.

Ferestrele folosite pentru a adauga iluminarea sau atractivitatea decorativa vor arata mai bine amplasate in partea de sus a usii. Astfel va asigurati intimitate. Daca utilizati garajul ca spatiu de lucru sau hobby si doriti sa aveti priveliste spre exterior, plasati ferestrele mai jos.

7. Nu uitati de caracteristicile de siguranta!

Siguranta este un alt aspect important de care trebuie sa tineti cont atunci cand alegeti o usa de garaj. Astazi, aproape toate usile includ elemente de siguranta cum ar fi senzori de inversare automata sau senzori fotoelectrici. Aceste caracteristici ajuta la prevenirea prinderii persoanelor si a animalelor de companie in usa. Pe langa acestea, merita sa priviti dincolo de elementele de baza atunci cand alegeti o usa de garaj.

Pentru a imbunatati securitatea, alegeti un deschizator de usi de garaj cu coduri de rulare. Sistemul de deschidere cu coduri rulante genereaza cate un nou cod dupa fiecare utilizare. Acest lucru impiedica hotii sa inregistreze codul si sa il foloseasca mai tarziu pentru a va deschide usa.

Pentru a profita la maximum de functiile de securitate ale usii noi, gasiti un tehnician cu experienta pentru a instala usa de garaj- instalarea usilor de garaj rezidentiale sunt periculoase si cauzeaza accidente in fiecare an.

Nu uitati sa alegeti cu grija!

Tags: usa garaj, usa
Copyright © 2014-2020 Grand Secret Guard Srl, CUI: 27574625, Reg. Com. J40/19418/2017