Abonează-te la Newsletter

Cum să creați un efect scenic în casă cu o ușă

Cum să creați un efect scenic în casă cu o ușă

Poate o ușă, fie interioară, fie exterioară să ofere mai mult decât securitate, izolare termică și fonică, aspect și o primă impresie? Răspunsul este- cu siguranță!

Există o gamă impresionantă de uși care oferă vizibilitate asupra exteriorul casei și conectează spații atât cele interioare cât și cele exterioare casei. Mulți proprietari se limitează la o ușă sigură, versatilă, rezistentă în timp și calitativă, însă uită de aspectul vizual, dar și funcționalitatea acestora.

Astăzi, vă prezentăm o altfel de perspectivă asupra ușilor, și anume efectul scenic pe care acestea îl pot crea. Din acest motiv, vom utiliza combinarea de ”ușă scenică” pentru a-i oferi o profunzime specifică.

Ușile de tip scenic sunt considerate a fi ușile de sticlă. Acestea sunt unele dintre cele mai importante caracteristici dintr-o casă, și pentru un motiv bun: nu numai că vă permit să fuzionați două spații într-o singură întindere mare, dar ele oferă, de asemenea, o legătură robustă cu mediul din exteriorul casei. Plasate strategic, pot crea un efect de poveste într-o cameră de zi sau pot separa perfect o bucătărie de o terasă, îmbunătățind stilul de viață interior/exterior. Dincolo de ușile standard, cele scenice vă ajută să creați o bază pentru divertisment, fie că este vorba de o petrecere intimă pe terasă, fie o sărbătoare care are loc atât în casă, cât și în curtea din spate.

Usa exterior pentru casa

Stabilește obiectivele

În calitate de părți integrale ale personalității unei case, ușile scenice necesită o atenție considerabilă din partea proprietarilor. Stabilirea unor obiective clare pentru funcționalitatea ușii dumneavoastră într-un anumit spațiu va ghida procesul- de exemplu, doriți să vă bucurați de priveliștea de afară sau doriți să creați un mediu privat?

Faceți o cercetare aprofundată. Inspirați-vă în proiectul dumenavoastră din imagini găsite pe internet, și vizitați un showroom pentru a experimenta opțiunile în persoană (Showroom-ul companiei Grand Secret se află în București, Sectorul 6, Strada Valea Cascadelor, Nr. 21, Parter Pavilion Administrativ). Acest lucru va facilita conversațiile atent cu arhitectul sau contractorul dumneavoastră cu privire la ceea ce vă doriți de la începutul procesului, asigurându-vă că cerințele sunt respectate.

Personalizați ușa

Veți găsi un portofoliu vast când vine vorba de ușile scenice. Mai jos găsiți o listă cu aspectele pe care trebuie să le luați în considerare atunci când alegeți ușa potrivită pentru casa dumneavoastră:

  • Asigurați-vă că înțelegeți dimensiunile minime și maxime pe care le solicită proiectul dumneavoastră. În acest sens, este esențial să se ia în considerare dimensiunile panourilor- cu alte cuvinte, mărimea fiecărui cadru dreptunghiular și a foii de sticlă- deoarece acestea au o influență importantă asupra efectului general produs de ușă;
  • Decideți dacă doriți ca hardware-ul de pe ușă să fie un accent îndrăzneț pentru designul interior sau să rămână în umbră;
  • De asemenea, nu uitați de prag- respectiv soluții privind pragul ușii, care prezintă o alegere din punct de vedere estetic și financiar. Pragul ideal este acela care permite trecerea ușoară între spațiile interioare și exterioare;
  • Atunci când alegeți și personalizați ușa dumneavoastră scenică, luați în considerare cum arată când este închisă, acordând atenție unde se intersectează părțile verticale ale ramei, numite stile, și cum ar putea să capteze priveliștea de afară;
  • Dacă insectele sunt o problemă în locația dumneavoastră, cel mai probabil veți dori să instalați o plasă- luați în considerare care va fi aspectul final al ușii;
  • În cele din urmă, discutați cu contractorul despre posibilitatea de a avea o ușă inteligentă (ex: cu senzor), ceea ce vă oferă opțiunea de a vă deplasa în interiorul casei și de a ieși fără a acționa ușa propriu-zis.

Luați decizii informate

Cercetarea este un pas important în alegerea ușii scenice perfecte pentru casa dumneavoastră. Chiar dacă acum multe cuvinte ar putea să nu fie în lexiconul personal, veți reuși să vă familiarizați cu terminologia ușilor în procesul de cercetare, ajutându-vă să înțelegeți impactul pe care ușile scenice le vor avea asupra rezultatului final. De exemplu, diferența dintre o ”configurație de buzunar” (în cazul în care panourile se strecoară într-un compartiment de perete ascuns) și o ”configurație stivuită” (în cazul în care panourile se glisează una peste cealaltă) nu influențează numai rezultatul estetic, ci și procesul de instalare. Alți factori, cum ar fi profilul consistent al ramei și grosimea standard a ușii, vor determina aspectul și execuția produsului, iar înțelegerea performanței termice sau a capacității de izolare a unei uși scenice (ușile de sticlă) poate conduce la creeare unei căi de acces spre exterior chiar și în condiții climatice nefavorabile.

Cu cât mai mulți factori trebuie luați în considerare, cu atât mai grea e alegerea și instalarea ușilor cu efect scenic. Din fericire, oferta de pe piață este vastă, iar specialiștii vă stau la dispoziție ori de câte ori aveți nevoie pentru a vă ajuta cu sfaturi potrivite.

Alegeți inteligent!

Grand Secret Guard S.R.L. © 2019