Abonează-te la Newsletter

Cum asortezi ușile de interior cu parchetul și plinta

Printre primele aspecte de care trebuie să țineți cont în momentul în care decideți să renovați sau reamenajați locuința se regăsesc alegerea parchetului, a ușilor de interior, dar și a plintei de pardoseala. Totuși, cea mai mare provocare pentru fiecare proprietar este asortarea corespunzătoare a celor trei elemente ale decorului casei.

Ținânt cont că elementele menționate anterior sunt dificil de schimbat, alegerea lor trebuie realizată cu mare atenție și responsabilitate, în special dacă vă doriți ca rezultatul final să fie pe măsura așteptărilor. Ca urmare, procesul de alegere a mobilierului, decorațiunilor interioare și accesoriilor se va desfășura într-o manieră mai ușoară.

După cum probabil v-ați dat seama, în articolul de astăzi, vom aborda tema asortării parchetului, plintei și ușilor de interior într-o combinație de care să vă bucurați mulți ani înainte. Desigur, dorim ca proprietarii să nu se limiteze la normele standard de asortare (în care toate cele trei elemente au aceeași nuanță), de aceea, vă încurajăm să experimentați intelligent pentru un rezultat cât mai unic și corect.

Usa exterior pentru casa

1. Uși de interior și parchetul de culoare închisă în combinație cu plinta de culoare deschisă.

Pentru prima opțiune vă propunem combinația dintre ușa de interior împreună cu pardoseala de culoare închisă și plinta de culoare deschisă (sau chiar albă). Această îmbinare se potrivește în special caselor și apartamentelor de dimensiuni mari și luminoase, dat fiind faptul că nuanțele închise crează un efect de micșorare și întunecare a spațiului de interior. Astfel, dacă proprietatea dumneavoastră nu face parte din categoria menționată mai sus, vă recomandă să nu o luați în considerare.

În momentul când alegeți ușile și parchetul în nuanțe închise, specialiștii recomandă plinta albă sau de o altă culoare deschisă și corespunzătoare mediului intern. Prin urmare, veți crea un efect de estompare a conturului creat de cele două produse în nuanțe închis, iar în același timp veți reduce aspectul puțin ”sever” al acestora asupra întregii ambianțe. În combinația perfectă, alegeți tocărie albă pe lângă ușile de interior.

2. Pardoseala în culori închise în combinație cu ușa și plinta albă

Cea de-a de două opțiune pe care v-o recomandăm este compoziția dintre pardoseala în nuanțe închise și ușile interioare împreună cu plinta albă. Similar ca la varianta anterioară, acest tip de îmbinare este potrivit în special locuințelor spațioase și luminoase, deși este utilizată cu succes și în cadrul spațiilor mici.

Dacă vi se pare că această combinație este mult mai potrivită pentru casa și preferințele dumneavoastră și vă gândiți deja să o puneți în aplicare în finisarea și amenajarea spațiului interior, dorim să vă împărtășim recomandarea specialiștilor. Respectiv, rețineți că pentru ca îmbinarea dintre ușile de interior și plinta albă cu pardoseala în nuanțe închise să creeze rezultatul dorit trebuie ca decorul să fie foarte aerisit. Prin urmare, evitați multitudinea de decorațiuni și optați mai degrabă pentru o amenajare în stil minimalistic.

3. Plinta și parchetul în nuanțe deschise în combinație cu ușile de interior în nuanțe închise.

Cea de-a treia recomandare este dedicată inclusiv locuințelor spațioase și amenajarea celor mai mici (și chiar mai puțin luminoase). Respectiv, dacă vă gândiți să alegeți o pardoseală albă, dar întimpinați dificultăți în alegerea culorii pentru ușile de interior (fie negru, fie maro închis), vă asigurăm că nu faceți nicio greșeală din punct de vedere al amenajării interioare. Nu ezitați să cereți sfatul specialiștilor când este nevoie.

4. Pardoseala în nuanță închisă, plinta albă și ușile de interior colorate

O combinație curajoasă, dar în același timp rafinată și de bun gust. Această combinație compusă din pardoseala închisă, plinta albă și ușa interioară colorată este întâlnită mai rar în locuințele din România, dar foarte renumită în afară.
Această variantă se încadrează perfect în diferite stiluri de amenajare interioară. Totuși, este utilizată majoritar în decorurile pop-art, împreună cu cel modern, dar și cu alură vintage sau retro.

După cum probabil ați observant, plinta albă este cea mai inteligentă alegere, aceasta fiind foarte versatilă, îmbinându-se perfect atât cu ușile în nuanțe închise, cât și ușile și pardoseala în nuanțe deschise. Plinta albă este cu siguranță cel mai comun element al tuturor amenajărilor interioare.

GRAND SECRET este unul dintre cei mai importanți producători și furnizori de uși de interior din România. Compania se bucură de o colecție impresionantă de modele de uși, asigurându-vă un nivel înalt al calității acestora. Clienții beneficiază de consultanță gratuită din partea specialiștilor din domeniul, dar și libertatea de a solicita un produs personalizat. Trebuie doar să împărtășiti dimensiunile dorite, accesoriile preferate plus orice alt detaliu important, iar noi ne ocupăm ca rezultatul final să fie pe măsura așteptărilor dumneavoastră. Pentru a alege din modelele existente în show-room-ul companiei, nu ezitați să ne vizitați pe Strada Valea Cascadelor, nr. 21, Pavilion Adminsintrativ, Parter, Sectorul 6, București.

Culoarea contează! Alegeți inteligent și cu bun gust!

Copyright © 2014-2021 Grand Secret Guard Srl, CUI: 27574625, Reg. Com. J40/19418/2017