Abonează-te la Newsletter

Cum alegi corect mânerele pentru uși

Cum Să Alegeți Mânerul Potrivit Pentru Ușă – Partea II

Cu o astfel de gamă largă de produse pe piață, alegerea părții hardware a ușii pentru casa dumneavoastră poate fi o sarcină dificilă și este adesea trecută cu vederea. Este important să alocați timp pentru a găsi mânerul potrivit pentru ușa în cauză, deoarece acest detaliu poate schimba complet estetica generală a încăperii. Indiferent dacă renovați sau pur și simplu modernizați spațiul, iată câteva lucruri de luat în considerare atunci când luați decizia.

Ce trebuie luat în considerare la alegerea mânerelor pentru uși

Anumite modele de mânere și butoane pentru uși vor fi în mod natural mai bune pentru diferite stiluri de design interior și arhitectură.

Într-o locuință permanentă, puteți opta pentru o placă din spate ornamentată și un mâner din alamă curbată. În mod contrar, o conversie urbană ar putea fi mai potrivită pentru mânerele minimaliste, cromate sau negre.

În articolul intitulat “Cum Să Alegi Mânerul Potrivit Pentru Ușă– Partea I”, au fost enumeratați mai mulți factori importanți pe care ar trebui să-i luați în considerare. În Partea II vom descrie câțiva dintre aceștia după cum urmează:

1. Stilul mânerului

Gândiți-vă la designul mânerului ușii în același mod în care vă atașați de orice altă sarcină de design interior. Luați în considerare stilul general al locuinței pentru care alegeți mânerele. Apoi, luați în considerare proiecția camerei în care vor fi instalate și, în sfârșit, tipul de ușă în structura căreia vor fi utilizate mânerele.

Dacă ați adoptat o abordare tradițională în întreaga locuință, atunci alegerea mânerelor unghiulare inovatoare este puțin probabil să funcționeze estetic, similar dacă stilul casei prezintă un design contemporan iar dumneavoastră optați pentru un mâner drept cromat- combinația nu va funcționa în contrast.

Va fi nevoie, de asemenea, să luați în considerare design-ul ușii pentru care plănuiți să alegeți mânerul. Unii folosesc diferite modele de uși pentru diferite etaje ale casei lor, pe când alții preferă același design al ușii în întreaga locuință, și doar câțiva se bucură de faptul ca sunt complet individuali și au o serie de modele de uși în proprietatea acestora.

Când vă gândiți la mânerele pentru uși, trebuie să țineți cont de design-ul ușilor. De exemplu, dacă aveți toate modelele de uși la fel, doriți să potriviți mânerele ușilor cromatic sau doriți să vă diferențiați podelele sau camerele cu diferite modele de mânere pentru a adăuga acea esență de stil? Doriți ca mânerele ușilor să aibă aceeași culoare și finisaj, dar cu diferite modele sau același design, dar cu culori și finisaje diferite? Doriți un mâner care să vă reprezinte personalitatea sau un mâner clasic?

2. Sistemul de blocare și securitatea

Sistemele de închidere din oțel oferă o securitate mai bună ușii și casei dumneavoastră. Dacă vă gândiți la care este cel mai sigur sistem de blocare pentru ușile de intrare, atunci luați în considerare broaștele pentru uși de tip “mortice”. Încuietorile de tip "mortice" oferă un nivel mai ridicat de securitate decât închizătoarele tubulare.

Dacă urmăriți să înlocuiți încuietorile de la ușile de intrare din jurul casei dumneavoastră, să nu omiteți sistemele de blocare de tip mortice și tubulare. Încuietorile tubulare au câștigat popularitate generală, deoarece se instalează rapid și nu necesită unelte sau instruire specială pentru instalare, prin urmare, sunt considerate un sistem de intrare relativ sigur și simplu. Cu toate acestea, nu oferă cel mai înalt nivel de securitate, după cum am menționat mai sus.

3. Tipul mânerului interior- pe rozetă sau knob?

Mânerul ușii pe care îl alegeți depinde de funcționalitatea fiecărei uși din locuința dumneavoastră, precum și de stilul pe care îl preferați. Unii preferă mânerele de tip knob, în timp ce alții preferă mânerele pe rozetă (acestea sunt mai ușor de deschis pentru persoanele cu dizabilități, vârstnici și copii).

4. Funcționalitatea ușii

Odată ce ați decis tipul de hardware de care aveți nevoie, va trebui să determinați funcția ușii. Pentru ușile de la hol și dulap, vă recomandăm să optați pentru un mâner pe rozetă sau knob fără sistem de blocare. Pentru dormitoare și băi, puteți lua în considerare un mâner pe rozetă sau knob cu sistem de blocare. Pentru tractarea ușii decorative, achiziționați un mâner fix de tip buton.

5. Mediul și tipul de material

Există stiluri diferite de hardware pentru uși în funcție de stilul ușii. Mânerul din alamă sau din bronz antic poate arăta mai bine într-o casă viu-colorată, în timp ce design-ul în culori reci se potrivește cu oțel inoxidabil, porțelan sau crom. Dacă optați pentru ajutorul unui designer de interior, acesta vă va ajutra cu această decizie.

Dacă locuiți în zone tropicale sau în apropierea oceanului, atunci hardware-ul, inclusiv mânerul, ușii dumneavoastră trebuie să reziste la elementele meteorologice cum ar fi umiditatea și sarea. În aceste medii, vă recomandăm oțelul inoxidabil de calitate marină de 316 grade, care este rezistent la sare. Pentru ușile interioare, alegeți mânere cu un finisaj micronizat- cromul din satin este în general mai rezistent la coroziune decât nichelul periat. Indiferent unde vă aflați, elementele tehnice ale ușii dumneavoastră trebuie să fie durabile și să rămână operaționale atâta timp cât aveți nevoie de ele.

6. Tipuri de finisaje

Există numeroase tipuri de finisaje disponibile astăzi- prea multe pentru a le lista. De exemplu, există finisaje plate, cum ar fi mat cu negru, fiind și una dintre combinațiile preferate. Există finisaje antice care oferă esteticul unic al unui finisaj de epocă pentru cei care cunosc hardware-ul pretențios.

Finisajele antice din alamă și din nichel își vor menține aspectul original și nu vor fi considerate finisaje "vii". Când se analizează finisajele antice, trebuie să fiți conștient că aceste finisaje vor prezenta variații de culoare și umbră la fel cum ar arăta o bucată reală de alamă sau nichel. Suprafețele curbate vor arăta un contrast mai mare, evidențiind alama de aur sau nichelul lucios.

7. Garanția

Fiți foarte atenți atunci când selectați hardware-ul căci nu toate componentele din această categorie sunt egale! Unele componente hardware au garanții foarte limitate. Accesați pagina producătorului/furnizorului pentru mai multe informații despre garanțiile produselor.

8. Bugetul

Bugetul este ultimul factor de pe lista noastră, pentru că va trebui să luați în considerare toate cele de mai sus înainte de a vă decide cum veți cheltui banii. Poate că, după ce ați citit acest lucru, vă alocați o parte din fondurile dumneavoastră pentru a aborda corect faptele așa cum le cunoașteți acum.

Indiferent dacă sunteți proprietarul locuinței sau doar închiriați spațiul, va trebui să stabiliți alocarea bugetului din timp pentru ușile dumneavoastră. Luați în calcul cât de des folosiți ușile respective. Cu cât mai des folosiți mânerul unei uși cu atât mai calitative trebuie să fie produsele, respectiv și investiția va fi mai mare.

Alegeți cu grijă!

Grand Secret Guard S.R.L. © 2019