Abonează-te la Newsletter

Cum Să Alegeți Mânerul Potrivit Pentru Ușă

Cum Să Alegeți Mânerul Potrivit Pentru Ușă – Partea I

Componenta hardware a ușii este o extensie a personalității locuinței dumneavoastră, iar selectarea mânerelor și a încuietorilor potrivite este o modalitate excelentă de a oferi casei un nou aspect. De fapt, o intrare de efect poate crește valoarea (imaterială) casei dumneavoastră cu până la 10%! Citiți mai multe despre acest subiect în cele ce urmează.

Ca și în cazul majorității proiectelor de amenajare a locuinței, executarea unui plan bine gândit pentru îmbunătățirea mânerelor ușilor și a altor accesorii va aduce rezultate mult mai bune.

Atunci când alegeți mânerele și încuietorile ușii, există mai multe lucruri de luat în considerare. Deși acest lucru poate părea puțin cam descurajant, trebuie să știți că nu este un proces dificil dacă urmați pașii corespunzător. Factorii importanți pe care va trebui să îi luați în considerare la alegerea mânerelor pentru ușă sunt:

• Stilul
• Sistemul de blocare și securitatea
• Tipul mânerului
• Funcția ușii
• Mediul și materialul
• Finisajele
• Garanția
• Îngrijire și întreținere
• Modalitatea de instalare a ușii
• Accesorii pentru uși
• Bugetul

În căutarea mânerului potrivit...

Cu excepția cazului în care doriți ca fiecare cameră să fie personalizată și planificați să folosiți o varietate de mânere unice de declarații pe tot parcursul anului, probabil că veți fi în căutarea unui nivel de uniformitate în întreaga proprietate.

Prin urmare, este util să începeți să vizualizați proiectul în ansamblul său și să vă gândiți unde este cel mai potrivit să folosiți același stil de ușă și mâner. De asemenea, planificați în avans unde doriți și este posibil să adăugați elemente personalizate, ținând cont de îmbinarea acestora cu stilul general al ușii, respectiv al spațiului.

Mâner pe rozetă sau mâner knob?

Una dintre cele mai mari decizii pe care trebuie să le luați este dacă veți opta pentru mâner pe rozetă sau mâner knob. Există mai multe stiluri simple și ample disponibile indiferent de alegerea pe care o veți faceți.

Mânerul knob est cel mai vechi model de mâner pentru ușă, devenind o alegere populară printre casele moderne. Cu toate acestea, datorită tuturor inovațiilor care au fost făcute în termeni de material, stil și design, mânerele knob pot crea, de asemenea, o caracteristică atrăgătoare atât în locuințele moderne, cât și contemporane.

Mânerele pe rozetă vor oferi în mod natural o aderență mai bună, ajutându-i pe cei cu niveluri diferite de putere (necesară la închiderea și deschiderea ușii) și dexteritate. La fel ca și cu mânerele knob, există o multitudine de modele și finisaje diferite disponibile, cu opțiuni potrivite pentru fiecare stil pe care îl adoptă o locuință specifică. Cu toate acestea, ele vor arăta în general mai moderne decât mânerele knob.

În cele din urmă, decizia finală se va reduce la preferințele personale și, de obicei, va fi condusă de estetică plus care va fi utilizatorul final.

Alte modele de mânere pentru uși

Pe lângă mânerele pe rozetă și mânerele knob, regăsim următoarele modele populare: mânere pe slid, mânere pentru uși glisante, mânere trăgătoare, mânere rezistente la foc, și mânere tip buton.

Mânerul pe slid- acest stil clasic de mobilier pentru ușă arată excelent în contexturile tradiționale de design. Sistemul de închidere/deschidere a ușii se face prin ridicarea sau apăsarea mânerului.

Mânere pentru uși glisante- sunt mânere speciale pentru categoria de uși glisante.

Mânere trăgătoare- funcționează pe principiul împingere-tragere.

Mânere rezistente la foc- pentru a face față cerinţelor unei evacuări de urgenţă, uşile antifoc se echipează cu mânere speciale. Societatea GRAND SECRET GUARD comercializează în România mânere rezistente la foc care corespund calitativ, tehnic dar şi estetic celor mai exigente norme.

Mânere tip buton- similar ca mânerele trăgătoare funcționalitatea acestora se bazează pe sistemul tragere-împingere.

3 Lucruri pe care nu le știai despre mânerele pentru uși

- Mânerele pentru uși au fost fabricate pentru prima dată în SUA

Mânerele pentru ușă au fost folosite în întreaga lume timp de secole, însă primul buton de ușă a fost fabricat în SUA în jurul secolului al XIX-lea. Desenele și materialele americane ale ușilor se schimbă de-a lungul anilor, primele mânere pentru ușă fiind făcute din lemn în vremurile coloniale, implicând un sistem simplu de închidere/deschidere și materiale utilizate.

- Diblurile din alamă și cupru se dezinfectează individual

Suprafețele de cupru și aliajele sale, cum ar fi alama și bronzul, au avantajul de a fi antimicrobiene. Aceasta înseamnă că sunt capabile să omoare relativ rapid o serie de microbi dăunători. După cum vă puteți imagina, această proprietate face ca alama și cuprul să fie o alegere bună pentru sănătătea dumneavoastră. Astfel, puteți fi calmi dacă optați pentru mânere din alamă sau cupru în casă, ținând cont că microbii vor dispărea în medie în decurs de 2 ore.

- Mânerele cu fețe sunt gândite să sperie vrăjitoarele și spiritele rele

Este destul de obișnuit ca unele mânere pentru ușă să întruchipeze forma unor fețe; adesea fețe grotești umane care nu sunt deosebit de atractive. Teoria din spatele acestei practici este că fața înfricoșătoare ar servi pentru a speria spiritele rele, vrăjitoarele și ființele spirituale nedorite, păstrând casele în siguranță.

O gamă largă de mânere pentru ușă

Dacă sunteți în căutarea unui set de mânere pentru casa dumneavoastră sau doriți să găsiți un buton de ușă memorabil, pe care oaspeții dumneavoastră îl vor aminti, Grand Secret vă oferă o gamă fantastică de mânere, broaște, cilindri, balamale și accesorii pentru uși din care să alegeți.

Specialiștii noștri vă vor consulta în alegerea optimă a mânerelor, broaștelor și altor accesorii decorative și vor găsi soluții pentru orice preferință a dumneavoastră. Nu ezitați și faceți comandă contactându-ne telefonic (0751 113 651), prin intermediul site-ului sau vizitând showroom-ul nostru din București Sectorul 6, Strada Valea Cascadelor, Nr. 21, Pavilon Administrativ, Parter.

Grand Secret Guard S.R.L. © 2019