Abonează-te la Newsletter

10 Sfaturi Pentru a Pregăti Ușa de Garaj Pentru Iarna

Ușa dumneavoastră de garaj este cea mai mare parte mobilă din întreaga locuință și este folosită de mai multe ori pe zi, în orice oră și în toate anotimpurile. Pentru ca ușa de la garaj să funcționeze fără probleme pe o perioadă îndelungată, este foarte important să acordați timp pentru a efectua îngrijire preventivă și întreținere regulată. Condițiile de iarnă reprezintă probabil cea mai mare provocare pentru ușile de garaj, așa că am compilat 10 sfaturi proactive pentru a monitoriza indicatoarele de avertizare necesare întreținerii și pentru a vă pregăti ușa de garaj pentru condiții sezoniere aspre.

1. Urmăriți ușa în proces

Cel mai important pas preventiv pe care îl puteți lua este să urmăriți ușa de garaj de fiecare dată când o folosiți și să luați măsuri în cazul în care observați o abatere. Urmăriți dacă este în mișcare ușoară sau are uneori blocaje? Operează silențios sau face zgomote? Sunt ambele părți ale sistemului (arcuri, scripeți și cabluri) simetrice?

Cu puțină atenție veți putea preveni ușor o eventuală abatere de la procesul de funcționare standard al ușii dumneavoastră de garaj.

2. Atenție la întreținerea părții hardware a ușii

În mod normal, ușa de garaj se deplasează în sus și în jos mai mult de o mie de ori pe an. Acest proces înseamnă o mulțime de mișcări și vibrații, care pot slăbi hardware-ul, adică funcționarea tehnică. Examinați și strângeți toate cârligele și șuruburile cu ajutorul unei chei tubulare.

3. Testați balansarea ușii de garaj

Dacă ușa dumneavoastră de garaj nu este echilibrată, deschizătorul ușii va trebui să fie utilizat într-o măsură mai mare și nu va dura prea mult timp. După ce deconectați dispozitivul de deschidere trăgând mânerul de deblocare (de obicei un fir roșu), deplasați manual ușa în sus la aproximativ jumătatea distanței. Dacă nu rămâne stabilă, înseamnă că sistemul de contragreutate (arcurile) este echilibrat necorespunzător. Ajustarea arcului ușii de garaj este cel mai bine să fie rezolvată de către profesioniști.

4. Inspectați și schimbați rolele

Cilindrii, fie din oțel, fie din nailon, trebuie inspectați de două ori pe an și înlocuiți la fiecare șapte ani sau chiar mai mult dacă folosiți ușa de garaj de mai multe ori pe zi. Roțile uzate, cioplite sau crăpate trebuie înlocuite cât mai curând posibil. Faceți acest lucru prin eliminarea și reinstalarea oricăror console de role care nu sunt atașate direct la sistemul de cabluri.

5. Înlocuiți banda de cauciuc

Dacă banda de etanșare din cauciuc pe partea inferioară a ușii este fragilă sau crăpată, înlocuiți-o pe cât de repede posibil. Există diferite modele de cauciuc instalate în partea de jos a ușii, în funcție de producătorul ușii. Din acest motiv, este recomandat să sunați la furnizorul local de uși de garaj pentru a găsi tipul de cauciuc potrivit pentru ușa dumneavoastră.

6. Lubricați piesele în mișcare

Lubrifierea sistematică a ușii dumneavoastră de garaj va garanta ani întregi funcționarea fără probleme a sistemului ușii- și durează doar 10 minute procesul de ungere! Utilizați un lubrifiant de pulverizare, disponibil de la furnizorul de uși de garaj, pentru a acoperi toate piesele în mișcare, inclusiv arcurile superioare.

7. Verificați sistematic cablurile

N-ar trebui niciodată să reparați personal cablurile de înaltă tensiune care ridica ușa, pentru că au destulă forță încât să ucidă. Dar puteți verifica starea lor, astfel încât să știți când să angajați un profesionist. Verificați torsadele sparte și deteriorate lângă partea inferioară a rolei.

8. Testați siguranța ușii de garaj

Există două mecanisme folosite la ușile de garaj: mecanice și fotocelule (sensori de automatizare). Pentru a testa caracteristica mecanică: așezați o bucată de lemn sau o cărămidă pe pământ în fața ușii. Când ușa atinge obiectul respectiv (în timp ce coboară), aceasta ar trebui automat să inverseze direcția, respectiv să revină la poziția inițială. Pentru a testa sistemul fotoelectric cu grinzi pe fiecare parte: închideți ușa și doar treceți piciorul în calea ușii. Ușa ar trebui să revină în poziția inițială.

Dacă sistemul de deschidere al dumneavoastră are mai mult de 20 de ani, este posibil să nu aibă caracteristici de siguranță de bază- și deci este timpul să cumpărați un nou deschizător de uși pentru garaj.

9. Curățați sistemul de tragere

Asigurați-vă că sistemul ce facilitează mișcarea ușii de pe ambele părți este liber/fără impedimente și, dacă este puțin înclinat, nu evitați apelarea unui tehnician profesionist de ușă de garaj.

10. Examinați ușa garajului

Nu uitați să examinați ușa propiu-zisă. Ușile din lemn trebuie să fie verificate pentru a identifica eventualele deteriorări din cauza apei și încovoierii, precum și pentru a evita vopselele cioplite și decojite. Ușile din oțel pot avea pete de rugină care trebuie șlefuite, grunduite și vopsite. Spălați-vă ușa de garaj în mod regulat cu un detergent ușor de uz general, ca în cazul mașinii.

Amintiți-vă că ușa dumneavoastră de garaj reprezintă aproximativ o treime din exteriorul casei dumneavoastră, așa că aveți grijă de ea!

Tags: usa garaj, usa
Copyright © 2014-2020 Grand Secret Guard Srl, CUI: 27574625, Reg. Com. J40/19418/2017