Abonează-te la Newsletter

10 Considerații Pentru Feng Shui-ul Ușii de Intrare

De ce este ușa de intrare atât de semnificativă pentru Feng Shui-ul casei?

Dacă încă nu ați observat, Feng Shui pune accentul puternic pe ușa de intrare. Dar de ce?

Gândiți-vă la ușa de intrare ca la gura casei. Este locul în care casa primește consumul de energie, indiferent dacă e pozitiv sau negativ. Regulile Feng Shui presupun că energia pozitivă care pătrunde prin ușa casei creează o atmosferă confortabilă pentru locuitori.

Cu alte cuvinte, ușa de intrare este cea care atrage prima atenția atunci când plecați și intrați în casă. Funcționează puțin ca o primă impresie și are impact asupra mentalității, a dispoziției și a atitudinii asupra modului în care începeți ziua și cum vă simțiți când ajungeți acasă.

Ținând cont de cele menționate mai sus, v-am pregătit mai jos câțiva dintre factorii carei au capacitatea de a ne influența mentalitatea și aportul energetic al casei, conform principiul Feng Shui.

Ușa propriu-zisă

1. Dimensiunea

Mărimea ușii de intrare trebuie să fie proporțională cu casa. Nu veți dori o ușă mică într-un conac sau o ușă mare într-o casă mică. Nu va fi corect, nu-i așa? Feng Shui avertizează că dimensiunile disproporționate ale ușilor pot provoca probleme din punct de vedere al bogăției și carierei.

Ușa de casa trebuie, de asemenea, să fie mai mare decât ușile interioare casei. Deși cele mai multe case de astăzi nu se confruntă cu astfel de dileme, există proprietari care preferă ușile dormitorului principal mai mari decât ușile frontale. Conform Feng Shui, acest design va avea un impact negativ asupra relațiilor, căsătoriei și controlul emoțional.

2. Culoarea

Sunt multe lucruri de discutat despre culoarea ușii d intrare, de aceea nu vom intra în detalii în acest articol.

Culoarea potrivită pentru ușa de intrare variază în funcție de mai mulți factori. În general, majoritatea experților sunt de acord că culoarea ar trebui să fie mai primitoare și ar trebui să atragă cu ușurință atenția trecătorilor. Cel mai important, ar trebui să fie, de asemenea, o culoare care vă place și ați fi dispuși să o admirați zilnic.

3. Materialul

Materialele folosite de cele mai ori la uși sunt: metal, oțel, lemn și fibră de sticlă. Pe lângă preferințele personale, ușa ar trebui să vă facă să vă simțiți în siguranță și protejați.

Locație și direcția Feng Shui

4. Direcția Feng Shui și numărul Kua

Dacă ușa dde intrare se îndreaptă spre direcția dumneavoastră norocoasă sau nu va fi determinat pe baza numărului Kua folosind formula “Opt Palate”. Pentru a vă oferi un scurt rezumat, există patru indicații norocoase și patru nefericite pentru fiecare individ, iar ușa de intrare ar trebui să se confrunte cu una din direcțiile dumneavoastră norocoase. Puteți găsi numărul dumneavoastră Kua utilizând calculatorul furnizat de Kathryn Weber.

Dacă direcția în care se îndreaptă nu este una norocoasă, puteți lua în considerare cele cinci elemente ale ușii din față, care sunt, de asemenea, determinate de direcția de îndreptare. Dacă cel de-al cincilea element se potrivește cu caracteristicile dumneavoastră, nu trebuie să vă îngrijorați prea mult, chiar dacă ușa de intrare se confruntă cu o direcție nefericită. Pe o notă laterală, direcția ușii poate, de asemenea, determina calea spre bogăție.

5. Localizarea în casă

Din nou, veți avea nevoie de numărul dumneavoastră Kua pentru a stabili dacă ușa de intrare este situată într-o zonă norocoasă a casei. Dacă nu este, va trebui să utilizați cele cinci elemente pentru a determina cât de compatibil este elementul dumneavoastră cu cele cinci elemente ale ușii de intrare. Această metodă este similară celei menționate mai sus.

O altă preocupare cu privire la locație este dacă ușa de casa este ușor de găsit. Aceasta ar trebui să fie localizată cu ușurință de către oaspeții care vă vizitează și nu ar trebui să fie niciodată în partea din spate a casei sau pe partea laterală.

6. Intrarea/Ieșirea

Ușa de intrare se deschide spre interior sau spre exterior? Probabil ați observat că majoritatea ușilor din față se deschid spre interior, permițând intrarea cu ușurință în casă odată ce ușa se deschide. În schimb, pentru ușile frontale care se deschid spre exterior, dumneavoastră și oaspeții ar trebui să faceți câțiva pași înapoi înainte de a intra în casă. Deși acest lucru este doar un mic detaliu, acesta crează un sentiment subtil privitor la modul în care sunteți primiți în casă.

Mediul extern casei

7. Evitați așa-numitele “Poison Arrow”

Cel mai comun tip de "poison arrow" este intersecția T din jurul casei. Alt tip ar fi: aleea lungă care duce direct la ușa de intrare.

Cât de multe probleme pot aduce astfel de “poison arrows” depinde de mulți factori, cum ar fi dacă casa este la un nivel mai ridicat în comparație cu drumul, lungimea curții din față și dacă există arbori sau alte tipuri de obstacole. De asemenea, așa cum am menționat mai sus, nu toate intersecțiile T fac parte din categoria negativă a Feng Shui-ului.

Unii experți sugerează instalarea în fața ușii din față a unei oglinzi Ba Gua, dar o metodă mai practică este, desigur, de a instala arbuști sau copaci pentru a vă proteja proprietatea de traficul din jurul casei.

8. Evitați colțurile clădirilor

Acesta este, de asemenea, o regulă a școlii Feng Shui. Colțurile ne pot face să ne simțim neliniștiți, deoarece au capacitatea de a ne răni fizic. Tipul de sentiment este similar cu momentul când vă aflați la colțul unei mese pătrate sau dreptunghiulare pentru o perioadă lungă de timp. Vă puteți simți mai confortabil în alt loc al mesei, corect?

Unii experți sugerează amplasarea unei oglinzi Ba Gua deasupra ușii din față ca remediu. Alții au sugerat plasarea unei perechi de lei de piatră în fața ușii dacă clădirea este mare.

În spatele ușii de intrare

9. Direcția către ușile altor camere

Problema ce ține de vizualizarea ușilor altor camere este similară cu aceea de a vedea scările- atenția va fi îndreptată spre acea cameră. Nu numai că ocupanții camerei respective vor simți că viața lor privată este în permanență amenințată, dar și oaspeții se vor simți ciudați și inconfortabili, deoarece s-ar putea simți intruși.

Soluția este de a adăuga mobilier greu, cum ar fi rafturi înalte pentru cărți, între cele două uși, pentru a servi drept perete (dacă spațiul permite). Deși un separator de uși poate îmbunătăți experiența oaspeților, este posibil să nu fie suficient pentru a îmbunătăți confortul de a trăi în acea cameră.

10. Alinierea cu ușa din spate

Mulți experți Feng Shui avertizează că dacă ușa de intare se aliniază cu cea din spate, toată energia care pătrunde prin intermediul ușii de intrare va fi îndreptată spre ieșire prin ușa din spatele casei. Unii interpretează acest lucru spunând că banii proaspăți intrați în casă vor fi cheltuiți rapid.

Tratamentul pentru acest detaliu este de a adăuga mobilier între cele două uși. Acestea pot varia de la canapele, acvariu pentru pești, rafturi pentru cărți, dar și altele.

În Concluzie

Determinarea Feng Shui-ului ușii de intrare nu este o sarcină simplă și nici una dintre cele 10 considerații menționate mai sus nu este clară sau absolută, deoarece un factor poate depăși cu mult celelalte dacă condițiile sunt corecte.

Cu alte cuvinte, nici unul dintre considerentele menționate mai sus nu poate crea sau păta Feng Shui-ul ușii din față. De exemplu, uneori obstacolele/detaliile de pe ușa de intarare pot ajuta la remedierea efectelor aduse de o intersecție T (vezi mențiunea cu nr. 7).

Dacă vă gândiți serios în privința îmbunătățirii Feng Shui-ului ușii din față și a casei dumneavoastră, vă sugerăm să apelați la un expert în domeniu mai degrabă decât să vă preocupați personal.

Copyright © 2014-2021 Grand Secret Guard Srl, CUI: 27574625, Reg. Com. J40/19418/2017